Hart voor Den Haag is blij met de verruiming van de openingstijden voor terrassen buiten de toeristische gebieden. Vanaf nu mogen deze terrassen in het terrasseizoen op donderdag, vrijdag en zaterdag standaard een uur langer open blijven – tot middernacht.
Opsteker
“Eindelijk,” zegt Hart voor Den Haag-raadslid Ralf Sluijs. “Dit is goed nieuws voor onze stad. We hebben hier lang voor gepleit. Dit is een opsteker voor onze horecaondernemers die keihard werken, en het zorgt voor precies die reuring die Den Haag nodig heeft”
“Eindelijk,” zegt Hart voor Den Haag-raadslid Ralf Sluijs. “Dit is goed nieuws voor onze stad. We hebben hier lang voor gepleit. Dit is een opsteker voor onze horecaondernemers die keihard werken, en het zorgt voor precies die reuring die Den Haag nodig heeft”
Langer
Tot nu toe mochten terrassen alleen bij 25 graden of warmer een uurtje langer openblijven. “Onzin natuurlijk,” vindt Sluijs. “Je wilt als ondernemer niet eerst Buienradar hoeven checken om te weten of je gasten wat langer mogen blijven zitten. Wat mij betreft had dit jaren geleden al geregeld moeten zijn. Maar goed: beter laat dan nooit.”
Tot nu toe mochten terrassen alleen bij 25 graden of warmer een uurtje langer openblijven. “Onzin natuurlijk,” vindt Sluijs. “Je wilt als ondernemer niet eerst Buienradar hoeven checken om te weten of je gasten wat langer mogen blijven zitten. Wat mij betreft had dit jaren geleden al geregeld moeten zijn. Maar goed: beter laat dan nooit.”
Steun
Volgens Hart voor Den Haag is de verruiming niet alleen een steun in de rug voor ondernemers, maar ook logisch beleid. “We maken afspraken, zorgen voor duidelijke regels en houden het simpel,” stelt Sluijs. “Wie overlast veroorzaakt, moet ingrijpen – maar wie het netjes doet, moet ook de ruimte krijgen. Zo simpel is het.”
Volgens Hart voor Den Haag is de verruiming niet alleen een steun in de rug voor ondernemers, maar ook logisch beleid. “We maken afspraken, zorgen voor duidelijke regels en houden het simpel,” stelt Sluijs. “Wie overlast veroorzaakt, moet ingrijpen – maar wie het netjes doet, moet ook de ruimte krijgen. Zo simpel is het.”
Uitkomst
De proef loopt tot november en wordt daarna geëvalueerd. Sluijs is duidelijk over wat hem betreft de uitkomst moet zijn: “Als het werkt – en daar twijfel ik niet aan – dan zetten we dit permanent door. Goed voor de horeca, goed voor de stad.”
De proef loopt tot november en wordt daarna geëvalueerd. Sluijs is duidelijk over wat hem betreft de uitkomst moet zijn: “Als het werkt – en daar twijfel ik niet aan – dan zetten we dit permanent door. Goed voor de horeca, goed voor de stad.”
Bron: Via persbericht van Hart voor Den Haag
Heb jij leuke nieuws tips of opmerkingen voor de redactie?
Stuur dan een bericht naar ons via: info@070online.nl
Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag?
Abonneer je nu op de 070online.nl-nieuwsbrief
070online.nl brengt Haags nieuws zonder subsidie dankzij vrijwilligers en jouw steun!
Klik hier om een donatie te doen