Bijna duizend asielzoekers tijdelijk op landgoed Duinrell

Michael Withuis

Op het landgoed Duinrell in Wassenaar worden vanaf eind deze maand tot eind maart volgend jaar asielzoekers opgevangen. Het gaat om maximaal 930 mensen, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

De tijdelijke opvang vindt plaats op een apart gedeelte van het landgoed met een eigen in- en uitgang.

Het COA heeft behoefte aan extra opvang omdat het aantal asielzoekers de afgelopen maanden is toegenomen. Ook gaat het nog niet goed met de uitstroom van statushouders uit de bestaande opvanglocaties, door de krapte op de woningmarkt.

ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Niet-toegestane brandbare stoffen bij vreugdevuur Scheveningen

Bij het Scheveningse vreugdevuur dat tijdens de afgelopen jaarwisseling onder meer een vonkenregen veroorzaakte, zijn brandversnellende stoffen gebruikt die niet toegestaan waren, zo schrijft RTL Nieuws zaterdag op basis van bronnen. Volgens het medium brandde de vuurstapel mede door het gebruik van deze niet-toegestane stoffen sneller en op een andere […]