Niet-toegestane brandbare stoffen bij vreugdevuur Scheveningen

Michael Withuis

Bij het Scheveningse vreugdevuur dat tijdens de afgelopen jaarwisseling onder meer een vonkenregen veroorzaakte, zijn brandversnellende stoffen gebruikt die niet toegestaan waren, zo schrijft RTL Nieuws zaterdag op basis van bronnen.

Volgens het medium brandde de vuurstapel mede door het gebruik van deze niet-toegestane stoffen sneller en op een andere manier dan verwacht.

Tijdens Oud en Nieuw ging het mis in Scheveningen. Smeulende snippers werden door de westenwind over het oude dorp geblazen en veroorzaakten daar schade. Ook ontstond er een vonkenregen waardoor veel gebouwen natgehouden moesten worden door de brandweer.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) onderzoekt de vonkenregen momenteel. De gemeente deelde tevens veertienhonderd foto’s en zevenhonderd filmpjes die door de brandweer, politie, gemeente en omstanders zijn gemaakt.

Vreugdevuur Scheveningen leidt tot vuurtornado’s Vreugdevuur Scheveningen leidt tot vuurtornado’s
Bouwers van vreugdevuur en gemeente Den Haag willen niet reageren
De bouwers van het vreugdevuur op het strand van Scheveningen wilden volgens RTL Nieuws niet reageren. Zij zouden inmiddels bezig zijn met de voorbereidingen op een nieuw vreugdevuur voor de eerstvolgende jaarwisseling.

De gemeente Den Haag laat aan NU.nl weten niet te willen reageren op de berichtgeving van RTL Nieuws. Zij zegt het onderzoeksrapport van de OVV te willen afwachten. Volgens RTL Nieuws komt de OVV voor medio oktober met de conclusies

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Climate Change hysterie

Gisteren was de klimaatmars, Naar schatting namen vrijdag zo’n 35.000 mensen, voornamelijk jongeren, deel aan een mars door Den Haag. De actievoerders hopen met deze protestmars dat het kabinet gaat luisteren voor een beter klimaat. Toch is er ook veel twijfel over Climate Change en Global Warming. Meer dan 500 […]