Climate Change Den HaagGisteren was de klimaatmars, Naar schatting namen vrijdag zo’n 35.000 mensen, voornamelijk jongeren, deel aan een mars door Den Haag. De actievoerders hopen met deze protestmars dat het kabinet gaat luisteren voor een beter klimaat.

Toch is er ook veel twijfel over Climate Change en Global Warming.

Meer dan 500 wetenschappers en professionals roepen VN-baas Antonio Guterres in een brief op tot een open debat over klimaatverandering.

De wetenschappers vinden dat de feiten niet ondergeschikt moeten raken aan hysterie.

Eerder deze week beweerde de 16-jarige klimaatactivist Greta Thunberg tijdens de VN-klimaattop in New York dat wereldleiders haar ‘van haar toekomst hebben beroofd’.

“Klimaatwetenschap moet minder politiek zijn, en klimaatbeleid moet meer wetenschappelijk zijn,” schrijft de groep, die wordt geleid door emeritus hoogleraar Guus Berkhout.

Schadelijk en duur
“Er is geen statistisch bewijs dat global warming leidt tot meer en zwaardere orkanen, overstromingen en droogtes,” luidt het in de verklaring.

De wetenschappers voegen toe dat maatregelen om de uitstoot van CO2 te beperken, schadelijk en duur zijn.

“Windturbines doden bijvoorbeeld vogels en vleermuizen en palmolieplantages vernietigen de biodiversiteit van het regenwoud,” klinkt het.

Geen klimaatcrisis
Er is geen klimaatcrisis, benadrukt de groep.

“Om die reden is er geen reden tot paniek,” zeggen ze. “Wij zijn fel tegen schadelijke en onrealistische CO2-neutrale beleidsmaatregelen die men voor 2050 wil realiseren.”

Gevaar
Deze maatregelen ondermijnen het economische systeem en brengen levens in gevaar in landen die geen toegang hebben tot de betrouwbare levering van betaalbare elektriciteit.

De verklaring van de 500 wetenschappers zal op 18 oktober worden gepresenteerd in Oslo, gevolgd door persconferenties in Brussel en Rome.

Bron: Ninefornews.nl
Foto: Haagbeeld.nl Richard Kanters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *