Defensie stuurt op verzoek van de gemeente Den Haag 25 vrachtwagens met ongeveer zestig militairen om de binnenstad af te zetten. “Ze blijven zo lang als dat nodig is”, laat een woordvoerder van het ministerie van Defensie weten.

In Den Haag zijn boeren aangesloten bij de Farmers Defence Force met trekkers bij het Binnenhof aan het protesteren. Zij keren zich tegen plannen van het kabinet om de stikstofuitstoot terug te dringen. Daarover wordt nog op de laatste dag van de Tweede Kamer voor het zomerreces gedebatteerd.

Bij een eerder boerenprotest is het leger ook al ingezet om met vrachtwagens straten naar de Tweede Kamer af te zetten. De politie beschikt zelf niet over dergelijk materieel. De vrachtwagens van Defensie gaan naar verwachting rond 23.00 uur de straten afzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *