Dinsdag sprak koning Willem-Alexander de troonrede uit. Hij zei dat Nederland moet bezuinigen, maar tegelijkertijd moet investeren in baanbehoud, goede voorzieningen en een schoner land. Het overgrote deel van de troonrede was gewijd aan de gevolgen van de coronacrisis. Ook de thema’s klimaat en discriminatie kwamen aan bod.

We moeten ons schrap zetten voor de gevolgen van een zware economische terugslag die doorwerkt in de economie, benadrukte hij. Met zijn eigen koopkracht zit het overigens wel snor. In de begroting voor volgend jaar is voor Willem-Alexander een grondwettelijke uitkering opgenomen van bijna 1 miljoen euro. Dat betekent een plus van 5,2 procent.

FvD-leider Thierry Baudet, die tijdens de troonrede naast Henk Otten moest zitten, liet voor de camera van de NOS zijn frustratie blijken over de uitspraken van de koning. Op de vraag van de verslaggeefster of dit nu een verhaal is waarmee we uit de crisis kunnen komen, antwoordde hij: “Nee, natuurlijk niet. Op elk gebied slaat de koning de plank mis.”

Rutte heeft in de afgelopen 10 jaar een ravage aangericht
“[Het was] een heel klimaatveranderingsgericht verhaal terwijl dat juist 1000 miljard kost en helemaal geen enkel effect heeft op het klimaat. Er ligt een plan voor een investeringsfonds zoals het genoemd wordt van 20 miljard, waar allemaal kartelvriendjes worden benoemd. Mensen hebben gewoon meer geld nodig. De huizenmarkt moet worden opengebroken, de veiligheid moet worden hersteld,” verzuchtte Baudet.

“Een heel verhaal over institutioneel racisme, terwijl juist immigratie het grootste probleem is dat we nu hebben. Een pleidooi voor de EU, terwijl we net 750 miljard euro aan Zuid-Europa cadeau hebben gedaan. Het zijn precies de verkeerde prioriteiten,” zei hij.

Het grote plaatje is dat we ons land in de uitverkoop zetten, aldus Baudet. Hij haalde ook uit naar premier Rutte. Die heeft in de afgelopen 10 jaar een ravage aangericht, zei de FvD-voorman. “Ons land is echt in de uitverkoop gedaan door deze regering. Dat moet veranderen. Het verhaal van de koning wijst op geen enkele manier op een koerswijziging.”
Bron: Ninefornews.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *