Rewire presenteert nieuw prikkelarm concert door Clara de Asís

Muziekfestival vindt plaats van 4-7 april in 20 locaties in de Haagse binnenstad

Voor het tweede opeenvolgende jaar zal Rewire een nieuw werk voor een prikkelgevoelig publiek presenteren. Tijdens de zondag van Rewire 2024, het Haagse muziekfestival dat dit jaar plaatsvindt van 4-7 april, verzorgt componist Clara de Asís de première van Off Flame. Deze voorstelling omvat een subtiele verkenning van ruimte door middel van zachte geluiden, gespeeld op synthesizer en basfluit.  

De artieste, gevestigd in Basel en Den Haag, gebruikt elektronica en synthesizers in combinatie met gevonden objecten en traditionele instrumentatie. Off Flame is geïnspireerd door Ignis fatuus: het vluchtige schimmige licht, beschreven door reizigers van de nacht in de Europese folklore.

Wat is een prikkelarm concert?
Bij een prikkelarm bezoek worden zintuiglijke prikkels verminderd voor een nieuwe kijk op cultuurbeleving. Bij een prikkelarm concert wordt het volume aangepast en is het aantal bezoekers beperkt. Het concert vindt overdag plaats en de locatie wordt prikkelarm ingericht. Dit betekent dat er in de bar en foyer geen achtergrondmuziek gedraaid wordt, het personeel op de locatie wordt geïnstrueerd hoe ze het beste met het publiek kunnen omgaan, en er is een stilteruimte beschikbaar. Door het reduceren van omgevingsprikkels kan het publiek optimaal genieten van de muziek.

Clara de Asís  ‘Off Flame’
Zondag 7 April 2024
Deuren open 13.00, start 13.30 – 14.15, bar, foyer, toiletten en stilteruimte zullen prikkelarm blijven t/m 15:00
Locatie: Koorenhuis, Den Haag

Het concert is ook toegankelijk met een 3-Day Pass of Sunday Pass voor een zeer beperkt aantal mensen. Reserveer tickets via rewirefestival.nl/tickets

Wil je op de hoogte blijven van Haagse feesten en festivals? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play. Daarnaast kan je in de GoneOut app de timetable van de dag zelf zien

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag