IJscoman Moes Pekedemir krijgt geen ontheffing van de gemeente Den Haag voor zijn vier ijscokarren. Vanaf 1 december mogen tweetaktmotoren niet meer in Den Haag rondrijden en net die motor ligt onder de beroemde ijskarren van de ijsboer. Toch geeft hij de strijd niet op. ‘Ik ben in gesprek met iemand van de gemeente om toch een ontheffing te krijgen. Iedereen vindt het vreemd dat ik straks weg moet.’
Moes begrijpt de mededeling die wethouder Liesbeth van Tongeren aan hem deed. ‘Als ik een ontheffing krijg, dan willen vele andere mensen dat ook’, zegt hij eerlijk. ‘Alleen ik rij maar tien minuten per dag, van A naar B. Voor de rest sta ik stil.’

Een andere optie voor Moes is een elektrische motor onder zijn ijscokarren. Maar ik hoop nu eerst toch een ontheffing te krijgen, anders is er niets aan te doen.’

Met pensioen kan de ijscoboer nog niet. ‘Ik moet nog een paar jaar doorgaan. Ik doe dit al 45 jaar en ben nu 65. Dat betekent dat ik nog geen recht heb op AOW. Dus ik moet nog een paar jaar ijs verkopen.’

Moes wijkt niet uit naar een andere stad. ‘Ik ben hier bijna geboren. Ik ben een Hagenaar en sta op de mooiste plekjes. Hofvijver, Binnenhof en Noordeinde. Daar wil ik niet weg.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *