Haagse ijscoman Moes is gered

Michael Withuis

De beroemde Haagse ijscoman Moes kan ijsjes blijven scheppen op het Binnenhof en bij Paleis Noordeinde. Vanavond laat besloot de Haagse politiek de lokale ijscomannen en andere verkopers met driewielige voertuigen vrij te stellen van het verbod op tweetakt- brommers.

Het voorstel van de ChristenUnie haalde een nipte meerderheid met dank aan de steun van collegepartij VVD die zich niets aantrok van het verzet van GroenLinks- wethouder Liesbeth van Tongeren tegen de pogingen om de historische ijscokarren niet te verbannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Supermarkten mogen rond de feestdagen tot middernacht open

Supermarkten in de stad mogen rond de feestdagen langer openblijven. Dat heeft het gemeentebestuur besloten. Het besluit komt na verzoek van de supermarktbranche om de sluitingstijden eenmalig te verruimen om het boodschappen doen zo veilig mogelijk te maken. De supermarkten verwachten dat de meeste mensen de feestdagen thuis zullen doorbrengen […]