Tuinen van Mariahoeve wint Groene Lintje 2023

10 October 2023, 18:43 uur
Den Haag & Regio
mainImage
PR

De winnaar van het Groene Lintje 2023 zijn de Tuinen van Mariahoeve. "Dit prachtige bewonersinitiatief vervult zowel duurzame, sociale en educatieve functie in de wijk en verdient het om in het zonnetje gezet te worden", zegt gemeenteraadslid Maarten De Vuyst van GroenLinks, de partij die het lintje elk jaar uitreikt.

In 2000 begonnen vrijwilligers in Mariahoeve met een vlindertuin in Reigersbergen. In 2012 werd Samentuin De Mariahof geopend. Tien jaar geleden werden deze en andere projecten samengevoegd in Stichting De Tuinen van Mariahoeve. De bewoners willen op die manier de beleving van de natuur en groen weer dichter bij de wijkbewoners brengen.

"Een groene wijk is enorm belangrijk. Iedereen in de stad moet kunnen genieten van een groene, schone en fijne wijk", zegt De Vuyst. "De Tuinen van Mariahoeve dragen hier enorm aan bij, samen in de natuur bezig zijn is goed voor de gezondheid, creëert sociale cohesie in de buurt en is van een grote educatieve waarde." Het Groene Lintje werd in ontvangst genomen door de drijvende krachten achter de stichting, Jan Morsch, Marjan Looije en Jan Wolters.

Eerdere winnaars van het Groene Lintje waren onder meer Gasvrij Scheveningen, Laak Bloeit, Lekkernassûh en de Haagse Zwam.