Gemeente begonnen met uitdelen 2.100 gratis bomen

23 November 2023, 16:12 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Arnaud Roelofsz

De gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag zijn gestart net het uitdelen van 2.100 gratis bomen. De eerste vijf boompjes kregen een plek op het schoolplein van De Ostadeschool in de Schilderswijk.

Bewoners, ondernemers, sportclubs, scholen en andere organisaties konden tot 31 juli een aanvraag indienen. Er was keuze uit vijftien verschillende boomsoorten. De aanvragen komen uit alle hoeken van de stad, vooral van bewoners en bewonersgroepen.

De meeste bomen zijn in Wateringse Veld aangevraagd. Maar liefst 25 procent van alle aanvragen komt uit versteende wijken, zoals de Schilderswijk en Laak. Juist daar is de verkoeling van bomen in de zomer broodnodig.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Arnaud Roelofsz

Groene stad

Dit jaar werden veertig procent meer bomen aangevraagd dan in 2022. “Dat geeft aan dat mensen graag willen bijdragen aan een groene stad. Mens en dier zijn gelukkig in een stad met veel bomen. Vooral in versteende wijken zijn bomen hard nodig. Laten we Den Haag daarom samen verder vergroenen”, zegt wethouder Robert Barker.

Het Groenbedrijf van de gemeente bezorgt de bomen bij de mensen thuis, samen met een boompaal, boomband, dertig liter aarde en een instructie voor het planten en het verzorgen van de boom. Ook volgend jaar delen de gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag weer gratis bomen uit.