Stroomstoring in Haagse binnenstad, winkels getroffen en stilstaande trams

Trams staan stil door stroomstoring
© ANP
DEN HAAG - In een deel van het centrum van Den Haag is de stroom vrijdagmiddag uitgevallen. Volgens netbeheerder Stedin zaten 510 klanten sinds 12.45 uur zonder elektriciteit. Hoe de storing ontstond is nog niet bekend.
Op sociale media werden beelden van de binnenstad gedeeld. Daarop was te zien dat zeker drie trams op de Turfmarkt waren stilgevallen. Het ging om de lijnen 9 en 16. Volgens iemand die in de binnenstad was, was de stroom ook uitgevallen in winkels, supermarkten en horecagelegenheden. Ook de Haagse campus van de Universiteit Leiden was getroffen.
De ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties werden niet getroffen zijn door de stroomstoring. Volgens de ooggetuige waren beide instellingen nog gewoon open en gingen de liften op en neer.
Tramlijnen 9 en 16 sloegen het getroffen gebied over. De lijnen stopten niet bij halte Kalvermarkt-Stadhuis tot en met halte Bierkade. Wie in het centrum moest zijn, werd geadviseerd tram 1 te pakken bij station Den Haag Hollands Spoor of buslijnen 22, 24 of 28 bij station Den Haag Centraal.
Drie kwartier na de eerste melding was de storing verholpen, meldt netbeheerder Stedin.