Tweede Kamerleden Henk Krol (Partij voor de Toekomst) en Mustafa Amhaouch (CDA) spreken op Twitter hun steun uit voor ijscoman Moes Pekdemir. “Ongelooflijk en compleet de weg kwijt hoe deze ondernemer wordt behandeld”, zegt Amhaouch na berichten dat de ijskarren van Moes niet meer welkom zijn in de Haagse binnenstad.

Ook Krol spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van de ijskar op het Binnenhof. “De wereldberoemde ijscoman Moes die ruim 45 jaar met zijn ijskar op het Binnenhof staat, moet van de gemeente Den Haag verdwijnen. Het tweetakt motortje van zijn historische kar, dat slechts 2 keer 5 minuten per dag aanstaat om op zijn plekkie te komen, zou te vervuilend zijn…”

Moes Pekdemir is al ruim veertig jaar een begrip op het Binnenhof. Talloze politici en toeristen hebben bij de joviale ijscoman een hoorntje gehaald. Nu lijkt er aan dat begrip een einde te komen. De vier ijskarren van Moes mogen vanwege hun ouderwetse vervuilende tweetaktmotoren niet meer op het Binnenhof, Paleis Noordeinde, de Hofvijver of de Lange Voorhout staan.
Bron en video: Omroep West

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *