HTM snijdt in dienstregeling vanwege coronacrisis

Michael Withuis

Omdat HTM last heeft van de effecten van de coronapandemie past het bedrijf de dienstregeling voor de RandstadRail en bus aan. ‘HTM wil haar reizigers namelijk een betrouwbare dienstregeling blijven bieden’, legt een woordvoerster uit tegen Omroep West.

Voor alle buslijnen geldt dat vanaf maandag 19 oktober de extra ritten tijdens de spitstijden komen ter vervallen en dat spitsbus 29 niet rijdt. De frequentie van de meeste buslijnen wordt overdag verlaagd. Op buslijn 28 worden aardgasbussen ingezet in plaats van de elektrische bus.

De wijzigingen bij de RandstadRail gaan donderdag 22 oktober in. Vanaf dan zal tram 34, die rijdt tussen De Savornin Lohmanlaan en Lansingerland Zoetermeer, komt te vervallen en zullen tram 3 en 4 ieder zes keer per uur rijden. Op het traject van tram 19 gaat HTM R-Net-trams inzetten in plaats van de RandstadRailtrams. Daarmee beschikt HTM over voldoende trambestuurders die RandstadRail kunnen rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Alle theaters en bioscopen terug naar dertig man publiek

Alle theaters, bioscopen en concertzalen in Nederland moeten terug naar maximaal dertig man publiek. Het sociale leven komt vanaf woensdagavond weer grotendeels stil te liggen. De verwachting is dat door het aantal contactmomenten te verminderen het aantal besmettingen omlaag gaat. Een groot aantal culturele instellingen kreeg de laatste weken een […]